امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

اقلیم و معماری

اقلیم و معماری دسته: عمران
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 46 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 50

آفتاب اشعه‌ای الكترومغناطیسی است كه از خورشید ساطع می‌شود این اشعه دارای طول موجهای مختلفی بین 280 تا 3 میكرون می‌باشد طیف نور خورشید بطور وسیعی به سه قسمت ماوراءبنفش، قابل رویت و مادون قرمز تقسیم شده است طول موج قسمت ماوراء بنفش 280 تا 40 میكرون، قسمت قابل رویت 40 تا 70 میكرون و طول موج اشعه مادون قرمز بلندتر از 760 میكرون می‌باشد

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

آفتاب اشعه‌ای الكترومغناطیسی است كه از خورشید ساطع می‌شود. این اشعه دارای طول موجهای مختلفی بین 28/0 تا 3 میكرون می‌باشد. طیف نور خورشید بطور وسیعی به سه قسمت ماوراءبنفش، قابل رویت و مادون قرمز تقسیم شده است. طول موج قسمت ماوراء بنفش 28/0 تا 4/0 میكرون، قسمت قابل رویت 4/0 تا 7/0 میكرون و طول موج اشعه مادون قرمز بلندتر از 76/0 میكرون می‌باشد.

وقتی اشعه خورشید وارد آتمسفر می‌شود از شدت آن كاسته شده و طیفهای آن به نسبت طول موجی كه دارند در آتمسفر جذب، منعكس یا پراكنده می‌گردند. بیشتر اشعه ماوراءبنفش و تمام اشعه‌هائی كه دارای طول موجی كمتر از 28/0 میكرون هستند بوسیله اوزون و قسمت قابل ملاحظه‌ای از اشعه مادون قرمز بوسیله بخار آب و اكسید كربن جذب می‌گردند.

ذرات موجود در هوا باعث انعكاس نور خورشید می‌شوند، ولی چون این انعكاس تغییری در نور نمی‌دهد نور خورشید همچنان سفید به زمین می‌رسد. وقتی آفتاب به مولكولها و ذراتی كه اندازه آنها مساوی یا كوچكتر از طول موج اشعه هستند می‌تابد، منعكس شده و به اطراف پراكنده می‌شود. این اشعه پراكنده شده باعث بوجود آمدن روشنائی در نقاطی كه تابش مستقیم آفتاب وجود ندارد، می‌گردد.

وقتی ذرات و ملكولهای موجود در هوا اشعه‌های با طول موج كوتاهتر را كه مربوط به نور آبی و بنفش هستند به اطراف پراكنده نمایند آسمان آبی بنظر می‌رسد. ااما وقتی در آتمسفر ذرات بزرگتری از گرد و غبار وجود داشته باشد، بیشتر اشعه‌هائی با طول موج بلندتر كه مربوط به نورهای زرد و قرمز هستند در هوا پراكنده شده و در نتیجه آسمان رنگ سفیدتری بخود می‌گیرد.

مقدار انرژی خورشیدی كه در طول سال به هر نقطه از سطح زمین می‌رسد به شدت و دوام تابش آفتاب در آن نقطه بستگی دارد و میزان گرما و سرمای سطح زمین عامل اصلی تعیین‌كننده درجه حرارت هوای بالای آنست.

هوا عبور دهنده كلیه طیف‌های نور خورشید بوده و در اثر دریافت اشعه خورشید دمای آن بطور مستقیم افزوده نمی‌گردد. اما لایه‌های هوا بوسیله تماس با سطح زمین كه در اثر دریافت اشعه خورشید گرم شده‌اند گرم می‌شوند، و سپس لایه‌های گرم شده هوا، گرمای خود را بوسیله جابجائی به لایه‌های دیگر منتقل می‌نمایند. جریان هوا و باد نیز باعث تماس بیشتر توده‌های عظیم هوا با سطح زمین شده و بدین طریق باعث گرمی هوا می‌شوند. در شب و زمستان كه سطح زمین سردتر از هوای بالای آنست عكس این عمل صورت می‌گیرد و هوا در اثر تماس با سطح زمین گرمای خود را از دست داده و سرد می‌شود. بنابراین میزان تغییرات روزانه و سالانه درجه حرارت هوا به تغییرات درجه و حرارت سطح مورد تماس آن بستگی دارد.

ارتفاع از سطح دریا نیز تعیین‌كننده درجه حرارت هوا می‌باشد و در یك عرض جغرافیائی مشخص مناطقی كه در ارتفاع بیشتری قرار دارند سردتر از مناطق پائین‌تر هستند.

1- رطوبت مطلق (Absolote Humidity)  

رطوبت مطلق بیان‌كننده وزن بخار آب موجود در هر متر مكعب از هوا بوده و واحد آن گرم در مترمكعب است.

2- رطوبت مخصوص (Specific Humidity)

رطوبت مخصوص عبارتست از وزن بخار آب موجود در هر كیلوگرم از هوا و بشكل گرم در كیلوگرم نشان داده می‌شود.

3- فشار بخار (Vapour Pressure)

فشار بخار عبارتست از فشاری كه در اثر بخار آب در هوا بوجود می‌آید و برحسب میلیمتر جیوه اندازه‌گیری می‌شود.

4- رطوبت نسبی (Relative Humidity)

رطوبت نسبی عبارتست از نسبت وزن بخار آب موجود در یك حجم مشخص از هوا در یك درجه حرارت به حداكثر مقدار بخار آبی كه آن حجم از هوا در همان درجه حرارت می‌تواند در خود نگه دارد.

بر روی هر نیمكره زمین كمربندها و نقاط مختلفی با فشارهای جوی متفاوت (كم و زیاد) هستند كه بعضی از آنها در تمام طول سال و بعضی دیگر فقط در مدتی از سال وجود دارند. در مناطق نیمه استوائی هر نیمكره یعنی بین عرضهای جغرافیائی 20 تا  یك كمربند با فشار زیاد وجود دارد.

بطور كلی در هر نیمكره زمین سه سیستم كلی باد وجود دارد: بادهای تجارتی، بادهای غربی و قطبی، و بادهای موسمی. علاوه بر این سه سیستم بادهای دیگری از قبیل بادهای محلی كه در مناطق كوهستانی و دره‌ها جریان دارند و نسیم شب و روز كه در سواحل دریا می‌وزد نیز وجود دارند.

بادهای تجارتی

مركزیت این بادها در مناطق نیمه استوائی دو نیمكره كه دارای فشار هوای زیاد هستند می‌باشد. این دو مركز در منطقه استوا بهم نزدیك شده و در آنجا كمربند فشار كم را تشكیل می‌دهند در روی اقیانوسها جهت حركت این دو جریان هوا در نیمكره شمالی بطرف جنوب غربی و در نیمكره جنوبی بطرف شمال غربی است. جهت حركت این دو باد معمولاً ثابت بوده و دما و رطوبت آنها بستگی به مناطقی كه از روی آن عبور می‌كنند دارد.

بادهای غربی

مركز این بادها نیز در مناطق نیمه استوائی است اما حركت آنها در جهت مناطق فشار كم اقیانوس منجمد شمالی می‌باشد. در طول منطقه قطبی این بادها و بادهای قطبی بهم نزدیك شده و بدلیل اختلاف زیادی كه در درجه حرارت این دو توده هوا وجود دارد جبهه‌های جلوئی این دو سیستم همیشه طوفانی است.

بادهای قطبی

این بادها در اثر پراكنده شدن توده‌های هوای سرد از مناطق فشار زیاد قطبی و اقیانوس منجمد شمالی بوجود می‌آیند. جهت اصلی این بادها در نیكره شمالی بطرف جنوب‌غربی و در نیمكره جنوبی بطرف شمال غربی است.

بادهای موسمی

اختلاف میانگین درجه حرارت سالانه هوای روی سطح زمین و دریا باعث بوجود آمدن بادهای زمستانی در روی خشكی و بادهای تابستانی در روی دریا می‌شود كه بنام بادهای موسمی معروف‌اند.

نسیم‌های دریا و خشكی

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

برچسب ها : اقلیم و معماری , تأثیر باد بر منطقه آسایش , موقعیت خورشید , تابش آفتاب , اشعه مستقیم و پراكنده , تابش آفتاب و انرژی حاصل از آن در جهات مختلف , دیوارهای جنوبی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر